
Qui som.
Entenem l’escola com un lloc amable , proper, acollidor on lo quotidià és el motor dels aprenentatges, gaudim del temps sense pressa , sentim cada instant, inventem, projectem la nostra experiència en els petits moments del dia a dia, i sempre per un somriure sota el nas. Admirem cada detall i acompanyem en la descoberta de tots aquells aprenentatges i vivències que neixen des del fer de cada infant, amb complicitat, comprensió i afecte, sent al costat dels nens i nenes que conviuen a l’escola
Projecte Educatiu del centre.
El projecte educatiu de l’escola recull amb paraules l’essència del nostre ser, parla de com fer , diu com som, està fet sense presses, amb una mirada amable, crítica i flexible , mimant cada idea, pensant en cada un dels moments que es donen dins i fora l’escola. Parla de nosaltres, de tots els qui formem part de l’educació dels infants . és el pal de paller que sosté totes les històries que s´hi viuen. En ell s´hi reflecteix, l’experiència compartida, les complicitats que sorgeixen del dia a dia, la cohesió de l’equip de mestres que acompanya, escolta, vetlla, pensa i repensa. El nostre projecte és imprescindible perquè l’escola asseguri un adequat desenvolupament dels eixos que defineixen el desenvolupament i l’aprenentatge dels infants.
Moltes converses, idees, mirades, experiències teixeixen aquest projecte de tots, està confeccionat des d’ una profunda reflexió , pensant en totes les persones, espais, activitats , fet des de l’autenticitat , la coherència, el compromís i l’experiència educativa.
Principis pedagògics i d’escola En primer lloc entenem que la pràctica educativa ha d’afavorir i promoure, en col·laboració amb les famílies, el desenvolupament integral de l’infant, considerant-lo un ésser capaç, en un marc de seguretat, cura, afecte, confiança i benestar, des de la perspectiva del respecte als seus drets i el creixement de totes les seves potencialitats. L’art una necessitat vital en el procés de créixer, el llenguatge artístic com a motor de l’aprenentatge, el raonament el gaudi, la descoberta científica i l’aprenentatge autònom.
La relació amb les famílies
Donem importància a la relació família escola, puix que famílies i mestres assumim una criança compartida on cadascú des del seu paper i des de la seva funció, però fent una participació conjunta podem comprendre i acompanyar l’evolució de l’infant. Fent intercanvi diari d’informació, reunions amb les famílies, convidant-les a participar en el dia a dia de l’escola i creant projectes conjunts.
El procés de familiarització.
Entenem l’acollida del nen a l’escola com un procés d’adaptació mutu, el temps en que l’infant i les educadores es coneixen i s’estableixen els primers contactes i afectes. Es comença amb estones curtes proposades per l’educadora que aniran allargant-se de forma progressiva, depenent de les necessitats de cada infant. Les entrades es fan esglaonades per donar als infants nouvinguts l’atenció i l’afecte individualitzat que necessitin.
El contacte amb les famílies
Abans de començar el curs, durant el mes de Juliol, es porta a terme una reunió informativa per a totes les famílies noves de l’escola.
A principi de curs totes les famílies que entren per primera vegada a l’escola fan una reunió individualitzada amb la tutora del nen/a per tal de poder-se conèixer mútuament. Un cop finalitzat el període d’adaptació, es porta a terme una reunió d’aula per parlar amb tot el grup de pares sobre el projecte pedagògic.
Durant el curs també es fan tutories per tractar qualsevol tema relacionat amb el nen/a o amb l’escola.
Hi ha una relació diària amb les famílies i les educadores per tal de poder parlar, preguntar, donar informació sobre el nen i el seu dia a dia i resoldre totes les inquietuds de cadascú.
La participació de les famílies als centres
La participació de les famílies a l’escola és una peça fonamental per al nostre projecte educatiu.
És important per nosaltres que les famílies tinguin molta informació i que la comunicació sigui fluida i freqüent, que puguin participar en el seguiment del dia a dia dels infants, en el funcionament del centre, en projectes compartits.
L’organització de l’escola
Horari escolar
Matí Tarda
Entrada de 9:00 h a 9:45 h Entrada de 15:00 h a 16:00 h
Sortides a les 12:15 h i a12:45 Sortida de 17:00 h a 17:45 h
Hi ha l’opció d’hora extra de 8:00 h a 9:00 h del matí i de 18:00 h a 18:30 h de la tarda.
Grups d’infants i places
La Quitxalla treballa en una sola línia educativa, ofereix 41 places per a infants d’entre 0 a 3 anys.
Professionals a l’escola bressol
L’equip de professionals consta de dos educadores per cada grup d’infants (0-1, 1-2 i 2-3) que porten la tutoria dels respectius infants. En el moment de l’alimentació i descans són les mateixes educadores del grup classe que atenen als nens i nenes.
Serveis complementaris
Alimentació: L’horari de menjador és de 13:00 h. a 15:00 h. el qual inclou el dinar, la migdiada i una estona de joc. El menjar el porta diàriament l’empresa de càtering Sercodaga.
Acollida: De 8:00 h. a 9:00 h. del matí, ofereix un servei extra d’acollida per a les famílies que ho requereixin.
Localització
Carrer Bellvís,39
Mollerussa 25230.
Lleida. Catalunya
Telèfon: 973712961
email: c5008728@xtec.ca
